Moje Walijskie Pichcenie ...

"Nie ma bardziej szczerej miłości, niż miłość do jedzenia" George Bernard Shaw

środa, 23 kwietnia 2014

LEKKIE CIASTO BUDYNIOWO-ŚMIETANKOWE

›
Szybki i prosty przepis na ciacho do popołudniowej kawki ☕ Najwięcej czasu zajmie upieczenie biszkoptu, ale jak już mamy gotowy spód bisz...
8 komentarzy:
piątek, 18 kwietnia 2014

KARKÓWKA W TOWARZYSTWIE BRĄZOWYCH PIECZAREK

›
Kolejna odsłona karkówki, tym razem uduszona ze sporą ilością cebuli  oraz brązowymi pieczarkami.  Takie połączenie to dla mojego podn...
2 komentarze:
środa, 16 kwietnia 2014

BABKA CYTRYNOWO-TRUSKAWKOWA

›
Szybka, prosta i bardzo smaczna 😍 Przygotowanie jej zajęło mi dosłownie 20 minut!  Kolejna babkowa odsłona 😊 Tym razem z dodatkiem ki...
12 komentarzy:

PASZTET DOMOWY BEZ WĄTRÓBKI

›
Przepis na pasztet, a właściwie "jego zarys" otrzymałam od jednej z klientek w sklepie. Okazało się, że do pasztetu wcale nie ma ...
14 komentarzy:
poniedziałek, 14 kwietnia 2014

PIEROGI ZE SZPINAKIEM I SEREM

›
 Niestety pierogi nie są moją mocną stroną :(  Po ich ugotowaniu zawsze znajdę jakieś tam "ale" dotyczące przeważnie ciasta. Moż...
4 komentarze:
niedziela, 13 kwietnia 2014

DROŻDŻOWA CHAŁA Z KRUSZONKĄ I POWIDŁAMI

›
Dziś w ramach przedświątecznych porządków w lodówce postanowiłam po raz ostatni przed świętami upiec coś słodkiego. Było pół kostki drożd...
3 komentarze:
czwartek, 10 kwietnia 2014

BABKA CZEKOLADOWA MOJEJ MAMY

›
Moja ukochana, ulubiona ... lekko wilgotna, długo utrzymująca świeżość, aromatyczna, lekko pachnąca rumem ...  Mało tego - im starsza tym ...
7 komentarzy:
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer

O mnie

Moje zdjęcie
Helena
Każdą wolną chwilę spędzam w kuchni. To mnie relaksuje. Najbardziej smakują mi dania tradycyjnej, polskiej kuchni. Kocham stare przepisy, przekazywane z pokolenia na pokolenie. Bardzo cenię kuchnię regionalną. Nie lubię przekombinowanych potraw i wyszukanych produktów. Stawiam na smak i klasykę :-)))
Wyświetl mój pełny profil
Obsługiwane przez usługę Blogger.