piątek, 18 września 2020

GRILLOWANA KASZANKA

Na kaszankę z grilla każdy pewnie ma swój patent 😃 
Ja pewnie nie wymyśliłam nic odkrywczego, ale uważam, że po stokroć lepsza jest ta, do której dodajemy nie surową cebulę, ale wcześniej przesmażoną 👍.
 I to najlepiej na maśle 😉  
Taka grillowana kaszanka jest wręcz aksamitna w smaku 😍



Składniki:
  • 4-5 kaszanek
  • 3 cebule
  • masło klarowane
  • majeranek
  • pieprz ziołowy

Wykonanie:

Cebule kroimy w kostkę, smażymy na złoty kolor najlepiej na maśle lub maśle klarowanym.
Z kaszanek zdejmujemy osłonki. Każdą kroimy wzdłuż na pół. Na środek każdej nakładamy przesmażoną cebulkę. Pieprzymy i posypujemy majerankiem. 




Zawijamy w folię aluminiową jak cukierek. 


Grillujemy.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz