pi膮tek, 21 grudnia 2018

艢LEDZIE Z RYDZAMI, CEBUL膭 I PAPRYK膭

艢ledzie i grzyby? 馃槢 
A jak! Polecam wszystkim, kt贸rzy jeszcze nie mieli mo偶liwo艣ci sr贸bowa膰 takiego zestawienia. Dodatek s艂odkiej papryki, cebuli i papryki konserwowej podkr臋ca jeszcze smak przek膮ski. 
Polecam jako przystawk臋 np. imprezow膮! 馃槏




Sk艂adniki:
  •  艣ledzie matiasy
  •  rydze w zalewie octowej (u mnie 2 s艂oiczki)
  •  papryka konserwowa
  •  sproszkowana s艂odka papryka
  •  cebula
  •  olej

Wykonanie:

艢ledzie moczymy kilka godzin w wodzie lub mleku. Kroimy w paseczki. Posypujemy s艂odk膮 papryk膮. Papryk臋 konserwow膮  i cebul臋 kroimy w kostk臋. W s艂oju przek艂adamy warstwami: 艣ledzie, rydze i  papryk臋 wymieszan膮 z cebul膮. Zalew臋 octow膮 od rydz贸w mieszamy z odrobin膮 oleju. Zalew臋 wlewamy do s艂oika, aby pokry艂a nasze 艣ledzie z dodatkami. Ca艂o艣ci nie solimy, ale mo偶emy posypa膰 kolejne warstwy odrobin膮 pieprzu zio艂owego. Odstawiamy w ch艂odne miejsce.





Brak komentarzy:

Prze艣lij komentarz