Przepis na te pyszne ciastka - rogaliki znalazłam na blogu ALI i od razu wpadły mi w oko. Małe, niepozorne, proste i szybkie do zrobienia.
Posypane jedynie odrobiną cukru wymieszanego z cukrem waniliowym ... z wierzchu lekko chrupiące, miękkie w środku mają smak i zapach wanilii i budyniu :)) Pyszne są świeże, ale i na drugi dzień smakują rewelacyjnie, wg mnie nawet nabierają dodatkowego smaku :)
Polecam gorąco!
Polecam gorąco!
- 220g mąki pszennej
- 110g miękkiego masła (ja dałam roztopione)
- 95g cukru
- 2 żółtka
- 1 budyń waniliowy bez cukru (35g)
- 2 łyżki mleka
- 1 op. cukru wanilinowego
- 1 białko
- cukier wymieszany z cukrem wanilinowym
Serdecznie zapraszam do udziału w konkursie. :) Do wygrania jest zestaw dowolnie wybranych przypraw dobrej jakości! By wziąć udział w konkursie wystarczy przesłać przepis na danie mięsne (szczegóły w linku). Są trzy miejsca, trzy nagrody, jest o co walczyć!
OdpowiedzUsuńhttp://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/01/konkurs-wygraj-zestaw-wybranych-przez.html
dziękuję za zaproszenie, postaram się skorzystać
Usuń:) pozdrawiam
to gdzie jest budyn?jako skladnik ciasta,czy gotowany I wtedy zmieszany?niejasny ten przepis
OdpowiedzUsuńa pisze dokładnie w składnikach :-) zalecam ... czytanie ze zrozumieniem :-)
UsuńPodobają mi się, niedługo będę piekła ciasteczka na kiermasz, może właśnie takie upiekę?
OdpowiedzUsuńCiasteczka inne od wszystkich :-) I smakiem, i kolorem. Mi przypadły do gustu :-) Ciekawa jestem opinii innych, więc jak upieczesz - napisz co sądzisz :)
UsuńMmm, pyszności :) Lubię takie ciasteczka :)
OdpowiedzUsuńNie ma jak odrobina słodyczy...
OdpowiedzUsuńFajne rogaliki. Pewnie szybko znikły ze stołu
Pozdrawiam
Zapraszam do mnie