Pyszne, soczyste piersi, otulone chrupiącymi plastrami boczku ... do tego aromat rozmarynu ...
Czy może być smaczniejsze zestawienie?
Prosto, szybko i smacznie :)
- 2 piersi z kurczaka
- 4 cienkie plastry boczku
- sól
- pieprz
- rozmaryn
- słodka papryka
Wykonanie:
Pierś z kurczaka kroimy w poprzek na cieńsze plastry.
Nacieramy z każdej strony ulubionymi przyprawami. U mnie sól, pieprz, słodka papryka, rozmaryn. Wstawiamy do lodówki na ok 1h. Naczynie żaroodporne smarujemy niewielką ilością masła. Każdą pierś owijamy plastrem boczku i układamy w naczyniu. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st na 45-50 minut. Najlepiej smakuje na gorąco, pierś jest wtedy soczysta a boczek chrupiący.
wygląda super.-już zaznaczyłam do wypróbowania
OdpowiedzUsuńzajrzałam tutaj i już mam pomysł na następny obiad :)
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę, że Cię zainspirowałam Izo :)) pozdrawiam
UsuńSuper pewnie. Ta suròwka wygląda tez pysznie. Z czego jest zrobiona?
OdpowiedzUsuńpekinka, marchewka, kukurydza, rzodkiewka, ogórek konserwowy, jogurt+majonez :)) pozdrawiam
UsuńPrzepis wypróbowałam przed chwilą. Zamiast rozmarynu dodalam ziola prowansalskie i czosnek. Bardzo smaczne i oryginalnie presentuje się na talerzu :-)
OdpowiedzUsuńOczywiście przyprawy można dostosowywać do naszych kubków smakowych :-) Ma być tak, jak lubimy :)) Cieszę się, że smakowało. Pozdrawiam.
UsuńChce wypróbować i mam pytanie czy pieczemy cały czas odkryte i czy obracamy podczas pieczenia? ;)
OdpowiedzUsuńTak, pieczemy odkryte i nie obracamy podczas pieczenia :-)
Usuń