środa, 11 września 2013

LODOWA SAŁATA Z OGÓRKIEM I POMIDORAMI

Trochę bardziej wzbogacona wersja tradycyjnej sałaty ze śmietaną.



Składniki:
  • główka sałaty
  • 1 pomidor
  • pół zielonego ogórka
  • koperek 
  • szczypiorek
  • 1 młoda cebulka
  • sól
  • pieprz
  • śmietana jogurtowa 10%
Wykonanie:

Sałatę  rwiemy na kawałki. Ogórka ścieramy na oczkach, odciskamy wodę. Pomidora kroimy w drobną kosteczkę, podobnie jak cebulkę. Koper i szczypior siekamy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, solimy, pieprzymy i zalewamy śmietaną (ilość śmietany wg naszych upodobań). Ponownie delikatnie mieszamy. Podajemy jako dodatek obiadowy bądź zjadamy samą. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz