niedziela, 21 kwietnia 2013

GALARETKOWY MISZ-MASZ

Potrzebujemy:

  • 1 budyń śmietankowy
  • 1/2l mleka
  • 1 galaretka truskawkowa
  • 2 łyżki dżemu truskawkowego niskokalorycznego
  • 1 galaretka agrestowa
  • 2 łyżki słodkiej śmietanki 18%
  • dowolne owoce
  • granola owocowa
  • jogurt truskawkowy


Wykonanie:

Budyń gotujemy wg przepisu na opakowaniu, wlewamy do szklaneczek na spód. Galaretkę rozrabiamy w połowie wody przewidzianej na opakowaniu,studzimy, kiedy zaczyna tężeć dodajemy do niej dżem truskawkowy i roztrzepujemy. Wylewamy na wystudzony budyń. Zieloną galaretkę rozrabiamy w połowie przewidzianej na opakowaniu wody, kiedy zaczyna tężeć dodajemy 2 łyżeczki słodkiej śmietanki. Roztrzepujemy i wylewamy na poprzednia warstwę. Na to wykładamy dowolne owoce (maliny, truskawki, borówki), posypujemy granolą i polewamy jogurtem owocowym.




1 komentarz: