- 1 budyń śmietankowy
- 1/2l mleka
- 1 galaretka truskawkowa
- 2 łyżki dżemu truskawkowego niskokalorycznego
- 1 galaretka agrestowa
- 2 łyżki słodkiej śmietanki 18%
- dowolne owoce
- granola owocowa
- jogurt truskawkowy
Wykonanie:
Budyń gotujemy wg przepisu na opakowaniu, wlewamy do szklaneczek na spód. Galaretkę rozrabiamy w połowie wody przewidzianej na opakowaniu,studzimy, kiedy zaczyna tężeć dodajemy do niej dżem truskawkowy i roztrzepujemy. Wylewamy na wystudzony budyń. Zieloną galaretkę rozrabiamy w połowie przewidzianej na opakowaniu wody, kiedy zaczyna tężeć dodajemy 2 łyżeczki słodkiej śmietanki. Roztrzepujemy i wylewamy na poprzednia warstwę. Na to wykładamy dowolne owoce (maliny, truskawki, borówki), posypujemy granolą i polewamy jogurtem owocowym.
Bardzo lubię takie desery !!!!:-)
OdpowiedzUsuń