Moje Walijskie Pichcenie ...

"Nie ma bardziej szczerej miłości, niż miłość do jedzenia" George Bernard Shaw

środa, 27 listopada 2024

CIABATTA. W FORMIE BUŁEK

›
Włoska ciabatta to jeden z moich ulubionych gatunków pieczywa. Charakteryzuje się mięciutkim, delikatnym, porowatym środkiem i chrupiącą skó...
7 komentarzy:
środa, 20 listopada 2024

SERNIK Z KASZĄ MANNĄ I ŻURAWINĄ

›
Bardzo smaczny sernik o zwartej, mało puszystej konsystencji. 😍 Jest mięciutki, delikatny, wzbogacony suszoną żurawiną i wykończony polewą ...
4 komentarze:
sobota, 16 listopada 2024

MUFFINKI ZE ŚLIWKAMI I CYNAMONOWĄ KRUSZONKĄ

›
Mięciutkie ciasto, przeplatane kawałkami śliwek, do tego maślana kruszonka  z aromatem cynamonu - dla mnie było to zestawienie idealne 👍   ...
4 komentarze:
środa, 13 listopada 2024

PULPETY DROBIOWE W SOSIE KOPERKOWYM

›
Dla niektórych zmora dzieciństwa , jesz cze inni nazywają  je "szpitalnym " jedzeniem, a ja bardzo lubię pulpety w aromatycznym ...
2 komentarze:
wtorek, 12 listopada 2024

CHLEB PSZENNO-ŻYTNI. NA PODMŁODZIE

›
Coż to jest ta dziwnie brzmiąca "podmłoda" 😎 To nic innego jak pre-ferment czyli wcześniej przygotowany zaczyn z drożdży, wody i ...
1 komentarz:
piątek, 8 listopada 2024

BLOK WANILIOWY Z BAKALIAMI

›
Pamiętacie blok czekoladowy robiony z mleka w proszku z dodatkiem herbatników? Był takim substytutem niedostępnych w czasach PRL-u słodyczy....
6 komentarzy:
poniedziałek, 4 listopada 2024

CHLEB PSZENNY. MIĘKKI I DELIKATNY

›
  Mięciutki środek i pysznie chrupiąca skórka ... cóż chcieć więcej??? 😍 Składniki: 700 g mąki pszennej 400 ml ciepłej wody 2 płaskie łyżec...
3 komentarze:
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer

O mnie

Moje zdjęcie
Helena
Każdą wolną chwilę spędzam w kuchni. To mnie relaksuje. Najbardziej smakują mi dania tradycyjnej, polskiej kuchni. Kocham stare przepisy, przekazywane z pokolenia na pokolenie. Bardzo cenię kuchnię regionalną. Nie lubię przekombinowanych potraw i wyszukanych produktów. Stawiam na smak i klasykę :-)))
Wyświetl mój pełny profil
Obsługiwane przez usługę Blogger.