Moje Walijskie Pichcenie ...

"Nie ma bardziej szczerej miłości, niż miłość do jedzenia" George Bernard Shaw

poniedziałek, 21 października 2024

KRUCHE CIASTO Z MORELAMI I MASĄ Z KASZY MANNY

›
Składniki na kruche ciasto:  (u mnie blaszka 24cm x 24cm) 450 g mąki pszennej (najlepiej 225 g pszennej + 225g krupczatki, ale sama pszenna ...
czwartek, 10 października 2024

ZAPIEKANKA Z ZIEMNIAKÓW I KLOPSIKÓW

›
Zapiekanka z ziemniaków i mielonych klopsików to proste danie jednogarnkowe. Robi się je szybko, jak większość dań z piekarnika 😎 Klopsy są...
poniedziałek, 7 października 2024

CIASTO CZEKOLADOWE Z WIŚNIAMI I WIŚNIOWYM BUDYNIEM

›
Składniki na ciasto: (foremka 24cm x 24cm) 2 szkl mąki pszennej 220 g masła lub margaryny 1/2 szkl wody (lub mleka) 4 jajka 1 szklanka cukru...
wtorek, 1 października 2024

TĘCZOWE MINI SERNICZKI

›
Kolejne kolorowe desery, które przygotowałam to serniczki na zimno. Fajnie wyglądają, są lekkie, nie mocno słodkie, delikatne w smaku 😍 Jeś...
2 komentarze:
piątek, 27 września 2024

TRÓJKĄTNE KROKIETY Z PIECZARKOWYM FARSZEM

›
Pyszne, małe krokieciki, które tym razem nafaszerowałam masą z pieczarek, papryki, żółtego sera i zieleniny. Sposób skłądania krokietów podp...
piątek, 20 września 2024

KRUCHE MAŚLANE ŚLIMACZKI. CIASTKA PARYSKIE

›
Ilekroć jestem na urlopie w PL, nie mogę oprzeć się pokusie, aby w osiedlowej piekarni nie kupić pysznych ciastek sprzedawanych na wagę, a z...
wtorek, 17 września 2024

MAKARON Z BIAŁĄ KAPUSTA, PIECZARKAMI, BOCZKIEM I KIEŁBASĄ.

›
Składniki: 250 g makaronu wstążki ugotowanego wg przepisu na opakowaniu 1/4 główki białej kapusty kawałek wędzonego boczku 2-3 laski dowolne...
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer

O mnie

Moje zdjęcie
Helena
Każdą wolną chwilę spędzam w kuchni. To mnie relaksuje. Najbardziej smakują mi dania tradycyjnej, polskiej kuchni. Kocham stare przepisy, przekazywane z pokolenia na pokolenie. Bardzo cenię kuchnię regionalną. Nie lubię przekombinowanych potraw i wyszukanych produktów. Stawiam na smak i klasykę :-)))
Wyświetl mój pełny profil
Obsługiwane przez usługę Blogger.