Moje Walijskie Pichcenie ...

"Nie ma bardziej szczerej miłości, niż miłość do jedzenia" George Bernard Shaw

czwartek, 18 lipca 2024

BUDYNIOWO-ŚMIETANOWE CIASTO BEZ PIECZENIA. Z WIŚNIOWĄ ŻELKĄ

›
Bardzo proste, delikatne ciasto bez pieczenia. Proste składniki, i smak, który chyba wszyscy lubimy 😍 Warstwa czekoladowego budyniu, warstw...
środa, 17 lipca 2024

KOLOROWA PASTA KANAPKOWA.JAJECZNO-SEROWA

›
Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo 50 g żółtego sera pęczek rzodkiewek 1/2 czerwonej papryki 2 czubate łyżki majonezu szczypiorek, kop...
wtorek, 16 lipca 2024

SMAROWIDŁO Z BOCZKU CZYLI DOMOWA METKA

›
Dziś mam coś dla miłośników metki. Nie kupuję takiej sklepowej, bo nigdy nie jestem pewna do końca jej składu. Taka sklepowa kojarzy mi się ...
sobota, 13 lipca 2024

BRIOSZKI Z CZEKOLADĄ

›
  Uwielbiam drożdżowe bułeczki. Tym razem postanowiłam upiec mięciutkie, maślane brioszki. Bardzo lubię takie bułeczki. Można je jeść z  mas...
2 komentarze:
środa, 10 lipca 2024

PULCHNE RACUCHY Z MORELAMI I JABŁKAMI

›
Uwielbiam racuchy! Nie ważne czy to drożdżowe, czy też te na proszku 😍 Lubię i te, i te tak samo. To pyszna klasyka, która zawsze przywołuj...
wtorek, 9 lipca 2024

KLOPSIKI PO CYGAŃSKU

›
Przepis dla miłośników cebuli, bo to pyszne, jednogarnkowe danie zawiera jej całkiem sporo 😎 Maleńkie, mięciutkie klopsiki w towarzystwie d...
1 komentarz:
piątek, 5 lipca 2024

MŁODA KAPUSTA Z FASOLKĄ I KIEŁBASĄ

›
  Składniki: 1/2 główki młodej kapusty garść żółtej fasolki szparagowej dowolna kiełbasa 1 cebula olej sól pieprz słodka i ostra papryka kon...
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer

O mnie

Moje zdjęcie
Helena
Każdą wolną chwilę spędzam w kuchni. To mnie relaksuje. Najbardziej smakują mi dania tradycyjnej, polskiej kuchni. Kocham stare przepisy, przekazywane z pokolenia na pokolenie. Bardzo cenię kuchnię regionalną. Nie lubię przekombinowanych potraw i wyszukanych produktów. Stawiam na smak i klasykę :-)))
Wyświetl mój pełny profil
Obsługiwane przez usługę Blogger.