Pyszne kawa艂ki chudej wieprzowiny zatopione w aromatycznym sosie. Mniam, mniam jakie to by艂o dooobre 馃槏
Gor膮co polecam przepis 馃憤
Sk艂adniki:Gor膮co polecam przepis 馃憤
- 1 kg mi臋sa wieprzowego (schab, chuda 艂opatka, szynka)
- 1 op mieszanki chi艅skiej (u mnie mro偶ona)
- 200g ma艂ych pieczarek
- s贸l
- pieprz
- curry (je艣li lubimy)
- papryka s艂odka i ostra
- 3-4 z膮bki czosnku przeci艣ni臋te przez prask臋
- 3-4 kulki ziela angielskiego
- 2 艂y偶ki m膮ki (do zag臋szczenia sosu)
- olej
Wykonanie:
Mi臋so kroimy na dowolne kawa艂ki. Ka偶dy posypujemy obficie przyprawami. Podsma偶amy na rozgrzanym oleju. Dorzucamy czosnek, ziele angielskie i podlewamy wod膮 lub bulionem tak, aby zakry艂 nam mi臋so. Dusimy oko艂o 30-40 minut, po czym dorzucamy oczyszczone pieczarki (ma艂e - w ca艂o艣ci, wi臋ksze kroimy) oraz mieszank臋 chi艅sk膮. Ewentualnie doprawiamy do smaku i dusimy ca艂o艣膰 do mi臋kko艣ci mi臋sa i warzyw. Kiedy potrawa jest gotowa zaci膮gamy nasz warzywny sos odrobin膮 m膮ki rozrobionej w zimnej wodzie.
Brak komentarzy:
Prze艣lij komentarz