środa, 2 stycznia 2019

MAKARON Z MIESZANKĄ GRZYBÓW, NATKĄ I TYMIANKIEM

Faza na grzyby u mnie trwa 😍 
Mimo, że nie jest to u nas produkt tani, pozwalam sobie od czasu do czasu na takie grzybowe szaleństwo 😎 Uwielbiam zupę grzybową, sos grzybowy, grzyby ze śmietaną, a dziś ... serwowałam makaron z grzybami. Mieszanymi. Były mrożone podgrzybki i borowiki oraz świeże grzyby shiitake i brązowe pieczarki. Całość podkręcona natką i świeżym tymiankiem.
O matkoooo, jakie to było dobre 😆 I można bez mięsa? - Można 😃 Tylko moją Drugą Połowę ciężko do tego faktu przekonać 😕




Składniki:
  • borowiki
  • podgrzybki
  • brązowe pieczarki
  • shiitake
  • 3 średnie cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • masło klarowane
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
  • natka


Ugotowany makaron.

Wykonanie: 


Na klarowanym maśle podsmażamy na złoty kolor cebulę, pod koniec smażenia dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Nastepnie dodajemy pokrojone grzyby i smażymy na małym ogniu mieszając od czasu do czasu. Usmażone grzyby doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Przekładamy do ugotowanego makaronu i całośc przesmażamy chwilę, aby smaki przeszły do makaronu. Gotowe danie posypujemy posiekaną natką i tymiankiem.