środa, 15 maja 2019

DROBIOWE PALUCHY OTULONE BOCZKIEM



Fajny i smaczny pomysł na imprezową przekąskę lub ciepłą kolację. 




Składniki:
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • boczek wędzony w plasterkach 
  • słodka i ostra papryka
  • sól
  • olej
Wykonanie:

Pierś w kurczaka kroimy wzdłuż na około centymetrowe paski. Każdy pasek posypujemy papryką, lekko solimy, uważając, aby nie przesadzić z solą (boczek wędzony przeważnie jest dość mocno słony). Na rozgrzanym oleju obsmażamy kurczaka z każdej strony. Przekładamy na talerz. Kiedy kurczak lekko przestygnie, każdy pasek zawinamy w plasterek boczku. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut. 







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz