sobota, 7 lipca 2018

MOZAIKOWE BABECZKI Z NUTELLĄ

Pyszne! 😊 Lekko wilgotne, nie przesłodzone i baaardzo puszyste. 
Jak wszystkie muffinki robi się je bardzo szybko, i do przyrządzenia ich nie potrzeba wielkich kulinarnych zdolności.




Składniki:

  • 2 szklanki mąki 
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 jajka
  • 3/4 szklanki cukru 
  • 1 mały cukier waniliowy
  • 1 szklanka kwaśnej śmietany 
  • 1/3 szklanki oleju
  • 3 łyżki nutelli
  • szczypta soli
Wykonanie:

W jednej misce połączyć suche składniki (mąkę, proszek, cukier,cukier waniliowy, sól), w drugiej mokre (jajka, śmietanę i olej). Następnie połączyć zawartość obu misek i dokładnie wymieszać łyżką. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej z nich dodać nutellę - wymieszać. Do natłuszczonych foremek nakładać na przemian jasne i ciemne ciasto. Piec w 180 stopniach ok. 25 minut.