Pyszne! 馃槉 Lekko wilgotne, nie przes艂odzone i baaardzo puszyste.
Jak wszystkie muffinki robi si臋 je bardzo szybko, i do przyrz膮dzenia ich nie potrzeba wielkich kulinarnych zdolno艣ci.
Sk艂adniki:
- 2 szklanki m膮ki
- 2 艂y偶eczki proszku do pieczenia
- 3 jajka
- 3/4 szklanki cukru
- 1 ma艂y cukier waniliowy
- 1 szklanka kwa艣nej 艣mietany
- 1/3 szklanki oleju
- 3 艂y偶ki nutelli
- szczypta soli
Wykonanie:
W jednej misce po艂膮czy膰 suche sk艂adniki (m膮k臋, proszek, cukier,cukier waniliowy, s贸l), w drugiej mokre (jajka, 艣mietan臋 i olej). Nast臋pnie po艂膮czy膰 zawarto艣膰 obu misek i dok艂adnie wymiesza膰 艂y偶k膮. Ciasto podzieli膰 na dwie cz臋艣ci. Do jednej z nich doda膰 nutell臋 - wymiesza膰. Do nat艂uszczonych foremek nak艂ada膰 na przemian jasne i ciemne ciasto. Piec w 180 stopniach ok. 25 minut.
Zawsze czym艣 kusisz :).
OdpowiedzUsu艅