Lekko chrupiące i mocno migdałowe ... 💗
Przepis znaleziony tutaj, był strzałem w dziesiątkę dla mnie - miłośnika wszystkiego co migdałowe 😊 Niestety moje ciasteczka za mało obtoczyłam w cukrze pudrze, dlatego nie wyszły mi tak pięknie, jak w oryginale na blogu "Sprawdzonej kuchni". Ale wcale nie ucierpiały na smaku ... i to najważniejsze. Gorąco polecam do kawy lub herbaty 😉
Składniki: (cyt. za autorką)
- 1 jajko
- 150 g mielonych migdałów
- 65 g cukru pudru
- 1/2 łyżeczki soku z cytryny
- 40 g mąki krupczatki
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka masła
- 1/2 łyżeczki aromatu migdałowego
Dodatkowo:
- kilka łyżek cukru pudru od obtoczenia ciastek
He, he...przed chwilą wstawiłam przepis na ciasteczka migdałowe, ale owsiane. Teraz patrzę, a Ty też wstawiłaś ciasteczka migdałowe. Mamy podobne zachciewajki. Ja dużo piekę różnych ciasteczek, bo Mąż zabiera do pracy, a i mnie musi zostać. Zapisałam Twój przepis i na pewno wykorzystam. Pozdrawiam cieplutko, bo na zewnątrz brzydka, deszczowa jesień. Danuta:)
OdpowiedzUsuńHa ha Danusiu widocznie podobne smaki mamy :-) Już biegnę oglądać Twoje pyszności! Pozdrowionka!
UsuńMoim zdaniem ciasteczka wyszły ci świetnie, są bardzo apetyczne :-)
OdpowiedzUsuńCiasteczka prezentują się przepysznie.
OdpowiedzUsuńDziękuję :-)))
Usuń