Prosta i pyszna.
Zrobiona z tego co "pod ręką" czyli dosłownie z 4 składników.
Nie wymaga, ani dużo pracy, ani nakładów finansowych.
Robię ją bardzo często do obiadu lub mięsa z grilla.
Polecam bo jest pyszna!
Surówka z kapusty pekińskiej w kolejnej odsłonie :))
- 1 średniej wielkości kapusta pekińska
- 3 ogórki konserwowe
- mała puszka groszku (200g) najlepiej drobnego
- 1 marchewka
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka śmietany
- koperek lub natka pietruszki
- szczypta soli
- szczypta cukru
Wykonanie:
Pekinkę i ogórki kroimy (dowolnie). Marchewkę ścieramy na drobnych oczkach. Groszek odcedzany z zalewy. Wszystkie składniki mieszamy. Dodajemy majonez, śmietanę, sól i cukier - wszystko do smaku, w ilości zależnej od tego jak lubimy. Wrzucamy posiekany koperek lub natkę. Całość dokładnie mieszamy i chłodzimy w lodówce ok. 30 minut.