niedziela, 21 grudnia 2014

ROZMARYNOWE PIERSI Z KURCZAKA W PLASTRACH BOCZKU

Pyszne, soczyste piersi, otulone chrupiącymi plastrami boczku ... do tego aromat rozmarynu ... 
 Czy może być smaczniejsze zestawienie? 
Prosto, szybko i smacznie :)




Składniki: (na 4 porcje)

  • 2 piersi z kurczaka
  • 4 cienkie plastry boczku
  • sól
  • pieprz
  • rozmaryn
  • słodka papryka

Wykonanie:

Pierś z kurczaka kroimy w poprzek na cieńsze plastry. 



Nacieramy z każdej strony ulubionymi przyprawami. U mnie sól, pieprz, słodka papryka, rozmaryn. Wstawiamy do lodówki na ok 1h. Naczynie żaroodporne smarujemy niewielką ilością masła. Każdą pierś owijamy plastrem boczku i układamy w naczyniu. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st na 45-50 minut. Najlepiej smakuje na gorąco, pierś jest wtedy soczysta a boczek chrupiący.