środa, 23 lipca 2014

RYŻOWA SAŁATKA Z PALUSZKAMI SURIMI

Niestandardowa, ale bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu sałatka. Najwięcej czasu zajmie nad ugotowanie ryżu, a i ten można kupić (przynajmniej w UK) już ugotowany na sypko 😅 
Wtedy przygotowanie sałatki ogranicza się do pootwierania puszek i wymieszania składników. 
Fajna kombinacja smakowa surimi, tuńczyka i kukurydzy ... polecam!



Składniki:
  • 200 g ugotowanego na sypko ryżu
  • 200 g paluszków krabowych ( surimi)
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • mała puszka kukurydzy o wadze 200 g.
  • 3 ogórki konserwowe
  • sól
  • pieprz
  • majonez

Wykonanie:

Wszystkie składniki łączymy w misce: ryż, pokrojone w kostkę surimi, odcedzonego tuńczyka, odcedzoną kukurydzę oraz pokrojonego drobno ogórka. Solimy, pieprzymy, dodajemy majonez. Mieszamy całość i wstawiamy do lodówki na co najmniej 2h.