Niestandardowa, ale bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu sałatka. Najwięcej czasu zajmie nad ugotowanie ryżu, a i ten można kupić (przynajmniej w UK) już ugotowany na sypko 😅
Wtedy przygotowanie sałatki ogranicza się do pootwierania puszek i wymieszania składników.
- 200 g ugotowanego na sypko ryżu
- 200 g paluszków krabowych ( surimi)
- 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
- mała puszka kukurydzy o wadze 200 g.
- 3 ogórki konserwowe
- sól
- pieprz
- majonez
Wszystkie składniki łączymy w misce: ryż, pokrojone w kostkę surimi, odcedzonego tuńczyka, odcedzoną kukurydzę oraz pokrojonego drobno ogórka. Solimy, pieprzymy, dodajemy majonez. Mieszamy całość i wstawiamy do lodówki na co najmniej 2h.
o fajny pomysł na sałatkę, nie pamietam już kiedy jadłam surimi:)
OdpowiedzUsuńJest pyszna, też taką robię i nieraz też bez tuńczyka ale daję dużo zielonego koperku - pycha
OdpowiedzUsuńHelenko rosie prawie to samo ale dodaje kraby.Ewa
OdpowiedzUsuń