niedziela, 2 lutego 2014

BUDYŃ CZEKOLADOWY Z MUSEM MORELOWYM

Budyń z owocowym musem to taka alternatywa dla niedzielnego ciasta, na upieczenie którego zabrakło czasu 😎
To prosty, szybki i bardzo pyszny deser, a budyń czekoladowy wspaniale komponuje się z aromatycznym morelowym musem ... mmmm... 😍



Składniki:
  • 1 budyń czekoladowy z cukrem
  • 500ml mleka

Na mus:
  • puszka moreli
  • 1 galaretka morelowa

Wykonanie:

Budyń gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Nakładamy do salaterek. Galaretkę rozpuszczamy w połowie wody przewidzianej na opakowaniu. Odstawiamy do stężenia. Morele odcedzamy, blendujemy i dodajemy do nich lekko ściągniętą już galaretkę. Całość blendujemy chwilkę i wylewamy na nasz budyń. Wkładamy do lodówki, aby mus dobrze stężał.