niedziela, 2 lutego 2014

BUDY艃 CZEKOLADOWY Z MUSEM MORELOWYM

Budy艅 z owocowym musem to taka alternatywa dla niedzielnego ciasta, na upieczenie kt贸rego zabrak艂o czasu 馃槑
To prosty, szybki i bardzo pyszny deser, a budy艅 czekoladowy wspaniale komponuje si臋 z aromatycznym morelowym musem ... mmmm... 馃槏



Sk艂adniki:
  • 1 budy艅 czekoladowy z cukrem
  • 500ml mleka

Na mus:
  • puszka moreli
  • 1 galaretka morelowa

Wykonanie:

Budy艅 gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Nak艂adamy do salaterek. Galaretk臋 rozpuszczamy w po艂owie wody przewidzianej na opakowaniu. Odstawiamy do st臋偶enia. Morele odcedzamy, blendujemy i dodajemy do nich lekko 艣ci膮gni臋t膮 ju偶 galaretk臋. Ca艂o艣膰 blendujemy chwilk臋 i wylewamy na nasz budy艅. Wk艂adamy do lod贸wki, aby mus dobrze st臋偶a艂.



Brak komentarzy:

Prze艣lij komentarz