Tradycyjny kotlet schabowy pokryty pierzynk膮 z cebuli i sera.
Miliony kalorii! 馃槀
Ale bardzo smacznie.
Od czasu do czasu mo偶na zaszale膰.
Sk艂adniki:
- 4 kotlety schabowe
- 2 jajka
- bu艂ka tarta
- olej
- s贸l
- pieprz
- 2 cebule
- starty 偶贸艂ty ser
Wykonanie:
Kotlety rozbijamy, posypujemy z obu stron sol膮 i pieprzem. Panierujemy w rozk艂贸conym jajku, a nast臋pnie w bu艂ce tartej. Sma偶ymy na z艂oty kolor z obu stron.
Cebul臋 kroimy w kostk臋, sma偶ymy na z艂oty kolor (na sklarowanym ma艣le lub oleju wg upodobania i mo偶liwo艣ci). Blach臋 wyk艂adamy foli膮 aluminiow膮, uk艂adamy na niej kotlety, a na nich warstw臋 usma偶onej cebuli i warstw臋 startego sera. Wk艂adamy do piekarnika nagrzanego do 180st na ok 10 min - do momentu, a偶 ser si臋 rozpu艣ci.
Na pewno wypr贸buj臋.
OdpowiedzUsu艅Ale super pomys艂!
OdpowiedzUsu艅Musz臋 zrobi膰, wygl膮da super!!!!!!!!!!
OdpowiedzUsu艅A ja robilam z sosem pomidorowym i duszona cebula z pieczarkami i ser
OdpowiedzUsu艅najpierw sos pomidorowy ,cebula duszona z piecaarkami i ser swietnie smakuje.
Schab to wdzi臋czne mi臋sko do obr贸bki :)) Mo偶na z niego czarowa膰, czarowa膰, czarowa膰 ...
Usu艅Fajny pomys艂 na kotlety kt贸re zostaj膮 z obiadu mo偶na wykorzysta膰 na drugi dzie艅
OdpowiedzUsu艅