wtorek, 2 wrze艣nia 2014

SCHAB POD CEBULOW膭 PIERZYNK膭

Tradycyjny kotlet schabowy pokryty pierzynk膮 z cebuli i sera. 
Miliony kalorii! 馃槀
 Ale  bardzo smacznie. 
Od czasu do czasu mo偶na zaszale膰.




Sk艂adniki:
  • 4 kotlety schabowe
  • 2 jajka
  • bu艂ka tarta
  • olej
  • s贸l
  • pieprz
  • 2 cebule
  • starty 偶贸艂ty ser
Wykonanie:

Kotlety rozbijamy, posypujemy z obu stron sol膮 i pieprzem. Panierujemy w rozk艂贸conym jajku, a nast臋pnie w bu艂ce tartej. Sma偶ymy na z艂oty kolor z obu stron.
Cebul臋 kroimy w kostk臋, sma偶ymy na z艂oty kolor (na sklarowanym ma艣le lub oleju wg upodobania i mo偶liwo艣ci). Blach臋 wyk艂adamy foli膮 aluminiow膮, uk艂adamy na niej kotlety, a na nich warstw臋 usma偶onej cebuli i warstw臋 startego sera. Wk艂adamy do piekarnika nagrzanego do 180st na ok 10 min - do momentu, a偶 ser si臋 rozpu艣ci.





6 komentarzy:

  1. Na pewno wypr贸buj臋.

    OdpowiedzUsu艅
  2. Musz臋 zrobi膰, wygl膮da super!!!!!!!!!!

    OdpowiedzUsu艅
  3. A ja robilam z sosem pomidorowym i duszona cebula z pieczarkami i ser
    najpierw sos pomidorowy ,cebula duszona z piecaarkami i ser swietnie smakuje.

    OdpowiedzUsu艅
    Odpowiedzi
    1. Schab to wdzi臋czne mi臋sko do obr贸bki :)) Mo偶na z niego czarowa膰, czarowa膰, czarowa膰 ...

      Usu艅
  4. Fajny pomys艂 na kotlety kt贸re zostaj膮 z obiadu mo偶na wykorzysta膰 na drugi dzie艅

    OdpowiedzUsu艅