Nie wiem skąd to przekonanie, ale jajka na śniadanie (pod jakąkolwiek postacią) są dla mnie idealnym rozwiązaniem :)
Dziś całkowicie wegetariańska odmiana popularnej śniadaniowej uczty jaką jest jajecznica.
Dziś całkowicie wegetariańska odmiana popularnej śniadaniowej uczty jaką jest jajecznica.
Tym razem bez szynki, boczku czy kiełbasy, a za to z dodatkiem rzodkiewki, czerwonej papryki, cebulki i pomidorów.
Poranna uczta dla podniebienia ... przynajmniej mojego ...
Składniki:
- 2 jajka
- 4 rzodkiewki
- kawałek czerwonej papryki
- 1 cebula
- 2 małe pomidory
- sól
- świeżo zmielony pieprz
- szczypiorek
- łyżeczka masła
Na rozgrzanym maśle podsmażamy pokrojoną cebulkę, po chwili jak lekko zmięknie, dodajemy pokrojoną paprykę, rzodkiewkę oraz pokrojone pomidorki. Całość podsmażamy chwilę, aż sok, który puściły pomidory odparuje. Następnie dodajemy rozkłócone jajka, solimy i smażymy do momentu uzyskania konsystencji jaką lubimy. Na talerzu posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i szczypiorem. Smacznego!
Najlepsze śniadanie na świecie! ;)
OdpowiedzUsuńKochany Cynamonku - nic dodać, nic ująć. najlepsze śniadanie na świecie ;-)
UsuńIle taka jajecznica może mieć kcal? ;)
OdpowiedzUsuńNie mam pojęcia, wystarczy przeliczyć wszystkie składniki i będziesz miał(-a) odpowiedź ;-)
UsuńHelenko,bylo smakowicie.Ewa
OdpowiedzUsuńNo to lubimy Ewo podobne smaki, bo mi tez smakowało :))
Usuń