wtorek, 20 sierpnia 2013

DOMOWE HOT-DOGI Z PIECZARKAMI

Domowe hot dogi  to dla mnie powrót do czasów liceum :-)  Często chodziłyśmy z koleżankami na gorące buły z pysznymi pieczarkami w środku. Najlepsze sprzedawali w budce na Rynku, w miejscowości, gdzie mieściła się szkoła...
Teraz te z parówką i surówka to już nie to samo... 
Postanowiłam przywołać wspomnienia ...

Składniki:
  • 3 bułki typu paluchy
  • 400g pieczarek
  • 2 cebule
  • 2 łyżka startego sera  żółtego
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
  • olej

Wykonanie:

Każdą z bułek kroimy na pół, wydrążamy środek.



 Pieczarki i cebulę kroimy drobno w kostkę, odsmażamy na oleju, solimy, pieprzymy, dodajemy paprykę. Mieszamy całość i dodajemy starty żółty ser. W tym czasie nasze wydrążone bułki podgrzewamy w piekarniku, wystarczy 5 minut w gorącym piekarniku, aby zrobiły się gorące a skórka chrupiąca. Po wyjęciu nakładamy do środka gorący farsz pieczarkowy i zjadamy ... porównując czy 20 lat temu smakowały tak samo ? :-)