wtorek, 20 sierpnia 2013

DOMOWE HOT-DOGI Z PIECZARKAMI

Domowe hot dogi  to dla mnie powrót do czasów liceum :-)  Często chodziłyśmy z koleżankami na gorące buły z pysznymi pieczarkami w środku. Najlepsze sprzedawali w budce na Rynku, w miejscowości, gdzie mieściła się szkoła...
Teraz te z parówką i surówka to już nie to samo... 
Postanowiłam przywołać wspomnienia ...

Składniki:
  • 3 bułki typu paluchy
  • 400g pieczarek
  • 2 cebule
  • 2 łyżka startego sera  żółtego
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
  • olej

Wykonanie:

Każdą z bułek kroimy na pół, wydrążamy środek.



 Pieczarki i cebulę kroimy drobno w kostkę, odsmażamy na oleju, solimy, pieprzymy, dodajemy paprykę. Mieszamy całość i dodajemy starty żółty ser. W tym czasie nasze wydrążone bułki podgrzewamy w piekarniku, wystarczy 5 minut w gorącym piekarniku, aby zrobiły się gorące a skórka chrupiąca. Po wyjęciu nakładamy do środka gorący farsz pieczarkowy i zjadamy ... porównując czy 20 lat temu smakowały tak samo ? :-)




12 komentarzy:

  1. Tak, tak - bułka z pieczarkami :) Pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. pyszne naprawdę ... :-) zwłaszcza jak się wiele lat nie jadło :-)

      Usuń
  2. Odpowiedzi
    1. takie domowe hot dogi to po raz kolejny dowód na to, że smak tkwi ... w prostocie :-)

      Usuń
  3. Dziś robię na obiad! :)
    Aga.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Aga, mam nadzieję, że obiadek smakował :-) buziaki!

      Usuń
  4. super pomysł super przepis szybko i smacznie dziś robię na obiad mniam mniam ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. cieszę się bardzo, jeśli moje proste przepisy mogą być dla kogoś inspracją :-) pozdrawiam i zapraszam ponownie

      Usuń
  5. Megaśnie wypasiony, smaczny i prosty, no jeden mega wielki !PLUS! dla Ciebie za to cudo :)

    OdpowiedzUsuń
  6. dzięki za ten plusik :) miły komentarz to zawsze "kop" do dalszych działań w kuchni :) pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wlasnie mnie olsnilo i mam kolejny pomysl na kolejny szybki obiad ;-)
    Dziekuje za ten podpowiedz.

    OdpowiedzUsuń