poniedziałek, 24 czerwca 2013

DOMOWA BUŁKA TARTA

Robicie domową bułkę tartą? 
Ja nigdy nie kupuję tej sklepowej... nie mamy tak naprawdę gwarancji co oprócz chleba (bo na bułkę to proszę nie liczyć) zostało tam zmielone. Tak więc kiedy tylko mam przecenione bułki w sklepie - kupuję, suszę w piekarniku, mielę w maszynce do mięsa i apetyczna, domowa bułka tarta gotowa! Oczywiście można taka wysuszoną bułkę zetrzeć równie dobrze na tarce. A potem chowamy ją do słoika lub innego szczelnie zamkniętego pojemnika i ... pyszna domowa panierka gotowa!




6 komentarzy:

  1. Ja również robię bułkę tartą własnoręcznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ostatnio sama 'produkuję' taka domową bułkę. Lepsza tak niż szukać i kupować ją w sklepach ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tak, zdecydowanie lepsza i wiadomo co jest zmielone, nie jak w tej sklepowej :-)

      Usuń
  3. Te gotowe to w większości chleb, a więc nie ma co się dziwić...że czasem kotlet z dobrego mięsa smakuje jak podeszwa. Też robię. :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Też używam tylko ''domowej'' ale u nas nie ma przeceny bułek :-( A jak mam dużo to ratuję córkę, maminkę i koleżanki :-)

    OdpowiedzUsuń