Smażona mortadela to u mnie od czasu do czasu szybki obiadek.
Średnio raz na 3 m-ce wjeżdża na stół podana z ziemniakami polanymi zrumienioną cebulką i jakimś fajnym dodatkiem. Poniżej akurat była to koperkowa surówka z młodej kapusty. Powiem Wam, że obiad był pierwsza klasa! 😍
Średnio raz na 3 m-ce wjeżdża na stół podana z ziemniakami polanymi zrumienioną cebulką i jakimś fajnym dodatkiem. Poniżej akurat była to koperkowa surówka z młodej kapusty. Powiem Wam, że obiad był pierwsza klasa! 😍
Składniki:
- mortadela
- słodka papryka
- mielony pieprz
- 2 jajka
- bułka tarta
Mortadelę kroimy w plastry, maczamy z obu stron z jajku rozkłóconym ze słodką papryką i pieprzem, i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju z obu stron do zrumienienia.
Oj jak dawno nie jadlam ;)
OdpowiedzUsuńPysznie !
ja bardzo lubię takie zwyczajne jedzonko :) bo zazwyczaj smak tkwi w ... prostocie :) pozdrawiam.
Usuń