Moje Walijskie Pichcenie ...

"Nie ma bardziej szczerej miłości, niż miłość do jedzenia" George Bernard Shaw

piątek, 18 grudnia 2015

DOMOWY LEMON CURD CZYLI ANGIELSKI KREM CYTRYNOWY

›
Słodko-kwaśny ... pysznie cytrynowy, aromatyczny i niezastąpiony jako dodatek  do kremowych mas, ubitej śmietany, polewy czy kruchych ciast...
4 komentarze:
środa, 16 grudnia 2015

PIERNIK Z MUSEM JABŁKOWYM

›
Przepis na piernik z jabłkami znalazłam na blogu  I love bake .  Zainteresował mnie dodatek musu jabłkowego, a zdjęcia wyglądają mega ape...
9 komentarzy:
poniedziałek, 14 grudnia 2015

MOCNO MAŚLANE CIASTECZKA Z DOMOWYM DŻEMEM

›
Pyszne, kruche i mocno maślane.  Takie prawdziwe domowe maślane ciasteczka.  Bez dodatku proszku do pieczenia czy sody ...  Zrobieni...
1 komentarz:
piątek, 11 grudnia 2015

MIELONE Z GOTOWANEGO MIĘSA W JARZYNACH

›
Odwieczny problem wielu pań domu: co zrobić z gotowanym mięsem z zupy? U mnie z reguły trafia ono ponownie do garnka, ale np. kiedy gotuję ...
wtorek, 8 grudnia 2015

RYBNA ZUPA Z PULPETAMI

›
Coraz bliżej święta, coraz bliżej święta ... 🎅 A jak święta - to karp. A jak karp, to odwieczny problem, co zrobić z głową, tej królewsk...
2 komentarze:
niedziela, 6 grudnia 2015

RYBA PO GRECKU

›
Rybę po grecku zna chyba każdy 😍  I na pewno większość lubi. To takie żelazne danie, które zawsze sprawdza się na wszelkich uroczystościa...
poniedziałek, 30 listopada 2015

PUSZYSTA BABKA Z KAKAO (NA MAJONEZIE)

›
Kiedy pierwszy raz usłyszałam o babce z dodatkiem majonezu , moje zdziwienie sięgnęło zenitu!  A było to lat temu hmm... pewnie z 15 albo...
3 komentarze:
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer

O mnie

Moje zdjęcie
Helena
Każdą wolną chwilę spędzam w kuchni. To mnie relaksuje. Najbardziej smakują mi dania tradycyjnej, polskiej kuchni. Kocham stare przepisy, przekazywane z pokolenia na pokolenie. Bardzo cenię kuchnię regionalną. Nie lubię przekombinowanych potraw i wyszukanych produktów. Stawiam na smak i klasykę :-)))
Wyświetl mój pełny profil
Obsługiwane przez usługę Blogger.