Moje Walijskie Pichcenie ...

"Nie ma bardziej szczerej miłości, niż miłość do jedzenia" George Bernard Shaw

piątek, 7 sierpnia 2015

KASZOTTO Z KASZY BULGUR Z WARZYWAMI

›
Gotowanie z kaszą bulgur to mój debiut. Bardzo udany debiut, bo kasza jest bardzo smaczna i danie wyszło przepyszne. Ale zanim przejdziemy ...
4 komentarze:
czwartek, 6 sierpnia 2015

TĘCZOWY SERNIK NA ZIMNO

›
Bardzo prosty sernik na zimno, wymagający od nas dosłownie kilku składników.  Sernik jest delikatny, nie przesłodzony, a jego wygląd zależ...
2 komentarze:
wtorek, 4 sierpnia 2015

KOTLETY MIELONE Z UDEK KURCZAKA

›
Jeśli jeszcze nigdy nie robiliście kotletów mielonych z wyfiletowanych udek kurczaka - polecam gorąco!  Mają rewelacyjny smak.  Są deli...
niedziela, 2 sierpnia 2015

POZYTYWNIE ZAKRĘCONE KRUCHE CIASTECZKA

›
Foremki do ciastek w kształcie uśmiechniętych buziek "chodziły" za mną od dawna. W końcu, kiedy udało mi się je kupić, od razu w...
2 komentarze:
sobota, 1 sierpnia 2015

ZAWIJAŃCE Z KARKÓWKI

›
Prawdziwe zrazy obowiązkowo muszą być z wołowiny.  Często jednak serwuję zawijańce czyli roladki a'la zrazy z szynki lub karkówki. Są...
1 komentarz:
czwartek, 30 lipca 2015

PUSZYSTA SZARLOTKA Z OWOCAMI

›
Pyszna puszysta szarlotka ❤ Rewelacyjnie smakuje z lekko kwaśnymi jabłkami (zresztą jak wszystkie szarlotki). Ponieważ nie miałam możliwo...
10 komentarzy:
wtorek, 28 lipca 2015

DROBIOWA ZAPIEKANKA Z POREM I PAPRYKĄ

›
Szybka drobiowa zapiekanka to takie jednogarnkowe danie zawierające w sobie kurczaka, ziemniaki i śmietanowy sos.  Jeśli nie chce nam się ...
5 komentarzy:
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer

O mnie

Moje zdjęcie
Helena
Każdą wolną chwilę spędzam w kuchni. To mnie relaksuje. Najbardziej smakują mi dania tradycyjnej, polskiej kuchni. Kocham stare przepisy, przekazywane z pokolenia na pokolenie. Bardzo cenię kuchnię regionalną. Nie lubię przekombinowanych potraw i wyszukanych produktów. Stawiam na smak i klasykę :-)))
Wyświetl mój pełny profil
Obsługiwane przez usługę Blogger.