Składniki na masę:(foremka 24cm x 24cm)
- 1/2 kg zmielonego twarogu
- 200 g serka waniliowego homogenizowanego
- 3 galaretki cytrynowe
Dodatkowo:
- 1 galaretka cytrynowa
- 1 galaretka malinowa
- 1 galaretka kiwi
- herbatniki (ok. 200g)
- czekoladowa posypka
Każdą galaretkę rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody. Mieszamy, odstawiamy do zastygnięcia. Kiedy ściągną się, kroimy w kostkę.
3 galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 600 ml gorącej wody. Odstawiamy do przestygnięcia i lekkiego ściągnięcia.
Twaróg przekładamy wraz z serkiem homogenizowanym do wysokiego naczynia (unikniemy rozpryskiwania podczas blendowania). Miksujemy 2-3 minuty. Następnie dodajemy lekko zastygniętą galaretkę cytrynową i miksujemy do połączenia składników. Do masy serowej dodajemy pokrojone w kostkę galaretki oraz czekoladową posypkę. Mieszamy.
Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Na spód układamy herbatniki. Na nie wylewamy masę, wyrównujemy. Na górę układamy herbatniki.
Wstawiamy do lodówki na minimum 3-4 godziny.