Składniki:
- 1/2 główki młodej kapusty
- garść żółtej fasolki szparagowej
- dowolna kiełbasa
- 1 cebula
- olej
- sól
- pieprz
- słodka i ostra papryka
- koncentrat pomidorowy
Wykonanie:
Fasolkę kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy w lekko osolonej wodzie tak, żeby nie była rozgotowana. Kapustę kroimy, gotujemy w lekko osolonej wodzie. Na oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, po chwili dodajemy pokrojoną kiełbasę. Podsmażamy całość do zrumienienia. Teraz wystarczy połączyć ugotowaną kapustę, fasolkę i podsmażoną kiełbasę. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Dusimy całość chwilę, aby smaki się połączyły. Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem.