środa, 5 października 2022

SAŁATKA Z GOTOWANYCH PIECZAREK. EXPRESOWA I PYSZNA




Składniki:
  • 400 g pieczarek
  • 5 jajek
  • kilka rzodkiewek
  • 4 ogórki konserwowe
  • biała część z 1 pora
  • sól
  • pieprz
  • zielenina: natka, szczypiorek
  • majonez

Wykonanie:


W garnku zagotowujemy lekko osoloną wodę. na wrzątek wrzucamy oczyszczone pieczarki. Gotujemy je  10 minut, po czym odcedzamy , studzimy i kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy również w kostkę. Podobnie postępujemy z białą częścią pora, ogórkami konserwowymi i rzodkiewkami. Wszystkie składniki mieszamy, solimy, pieprzymy, dodajemy majonez. Na koniec dodajemy posiekaną zieleninę. Chłodzimy w lodówce przed podaniem minimum 1h.