poniedziałek, 4 lipca 2022

PAPRYKA ZASMAŻANA. NA CIEPŁO

 Dziś mam coś dla miłośników ... papryki 😎. Ale papryki w wersji takiej niecodziennej -  na ciepło. Taka mała innowacja, bo zazwyczaj podaję paprykę do pochrupania na surowo. Ale wierzcie mi, ta wersja (do obiadu lub np do mięs z grilla) też jest baaardzo smaczna i szybka do wykonania.


Składniki:

  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 pomarańczowa papryka
  • 1 cebula
  • olej lub masło klarowane
  • sól
  • pieprz
  • ostra i słodka papryka

Wykonanie:

Papryki kroimy w paseczki. Na rozgrzanym maśle podsmażamy pokrojoną cebulę, następnie dorzucamy papryki. Smażymy całość chwilę, aż papryki lekko zmiękną. Doprawiamy do smaku.