poniedziałek, 7 czerwca 2021

JAJECZNICA Z MŁODĄ KAPUSTĄ

Ponieważ kocham młodą kapustę, kiedy tylko przychodzi "jej czas" oprócz klasycznych dań z jej udziałem, kombinuję i wymyślam też coś nowego 😉 
Dziś postanowiłam dodać ją do jajecznicy. I powiem Wam, że wyszło baaardzo smaczne śniadanie 😍 Lekko chrupiąca kapusta + moje ulubione jajka dały mega fajny efekt. Na pewno będę wracać to tego przepisu. 




Składniki:
  • 2 jajka
  • kawałek młodej kapusty
  • 1 cebula
  • kawałek czerwonej papryki
  • sól
  • pieprz ziołowy
  • klarowane masło
  • koperek lub szczypiorek

Wykonanie:


Na rozgrzanym maśle podsmażamy pokrojoną cebulę oraz pokrojoną drobno paprykę. Po chwili dodajemy poszatkowaną drobno młodą kapustę. Smażymy całość 3-4 minuty mieszając. Na koniec wbijamy roztrzepane jajka i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem lub koperkiem.