Crumble, czyli zapiekane owoce pod kruszonką to - moja miłość ❤
Uwielbiam je praktycznie z każdymi owocami. Nie dosyć, że pyszne, to jeszcze bardzo proste i szybkie do zrobienia (szczególnie jak się ma zawsze zamrożony woreczek kruszonki).
Tym razem wzbogaciłam je o budyń śmietankowy - wyszło przepysznie!
Uwielbiam je praktycznie z każdymi owocami. Nie dosyć, że pyszne, to jeszcze bardzo proste i szybkie do zrobienia (szczególnie jak się ma zawsze zamrożony woreczek kruszonki).
Tym razem wzbogaciłam je o budyń śmietankowy - wyszło przepysznie!
Składniki:
- truskawki (ilość zależy od tego, ile porcji będziemy przygotowywać)
- 1 budyń śmietankowy z cukrem ugotowany w 400 ml mleka (klasycznie jest na 500 ml)
- kruszonka (przepis tutaj)
Wykonanie:
Na spód każdej kokilki wsypujemy łyżkę kruszonki i ugniatamy. Na to nakładamy po łyżce ugotowanego budyniu, na budyń pokrojone na kawałki truskawki i całość zasypujemy obficie kruszonką.
Kokilki ustawiamy na blaszce i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na około 15 minut (do zezłocenia się kruszonki). Zjadamy najlepiej ciepłe 😊