czwartek, 7 czerwca 2018

CRUMBLE Z TRUSKAWKAMI I ŚMIETANKOWYM BUDYNIEM

Crumble, czyli zapiekane owoce pod kruszonką to - moja miłość ❤ 
Uwielbiam je praktycznie z każdymi owocami. Nie dosyć, że pyszne, to jeszcze bardzo proste i szybkie do zrobienia (szczególnie jak się ma zawsze zamrożony woreczek kruszonki). 
Tym razem wzbogaciłam je o budyń śmietankowy - wyszło przepysznie! 



Składniki:
  • truskawki (ilość zależy od tego, ile porcji będziemy przygotowywać)
  • 1 budyń śmietankowy z cukrem ugotowany w 400 ml mleka (klasycznie jest na 500 ml)
  • kruszonka (przepis tutaj)

Wykonanie:

Na spód każdej kokilki wsypujemy łyżkę kruszonki i ugniatamy. Na to nakładamy po łyżce ugotowanego budyniu, na budyń pokrojone na kawałki truskawki i całość zasypujemy obficie kruszonką.
Kokilki ustawiamy na blaszce i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na około 15 minut (do zezłocenia się kruszonki). Zjadamy najlepiej ciepłe 😊