poniedziałek, 24 kwietnia 2017

PASTA Z TWAROGU I SELERA NACIOWEGO

Prosto i smacznie.
I aromatycznie. 
Bo dodatek selera naciowego (uwielbiam go! ❤) wspaniale podkręca smak ... zwykłego przecież twarogu 😊. Do tego tylko pełnoziarnista kanapka i ... jestem w siódmym niebie 😉



Składniki:

  • zmielony twaróg
  • jogurt grecki
  • 2 łodygi selera naciowego
  • kilka rzodkiewek
  • sól
  • pieprz ziołowy


Wykonanie:


Seler naciowy i rzodkiewki kroimy w drobniutką kostkę. Dodajemy do twarogu wraz z jogurtem. Solimy i pieprzymy do smaku. Wstawiamy do lodówki na 30 minut, aby twaróg "przeszedł" smakiem i aromatem selera.
Możemy dodatkowo posypać pastę szczypiorkiem lub posiekaną natką pietruszki.