Z pastami do chleba to już tak jest, że w sumie cokolwiek się nie dorzuci, to i tak jest smacznie 😊
Przynajmniej dla mnie - miłośniczki wszelakich smarowideł do pieczywa. Tym razem do mojej pasty wykorzystałam oprócz jajek, szynkę drobiową i "dosmaczyłam" pokrojonym drobno ogórkiem konserwowym oraz odrobiną chrzanu.
Wyszło pysznie! 😋
Nie podaję proporcji, bo są one uzależnione od tego jaką ilość pasty chcemy uzyskać.
- jajek
- szynki drobiowej
- ogórków konserwowych
- odrobiny chrzanu
- trochę majonezu
- soli
- pieprzu
- koperku
Wykonanie:
Szynkę drobno siekamy, wraz z ugotowanymi na twardo jajkami blendujemy. Dodajemy pokrojone ogórki konserwowe, chrzan, majonez, sól i pieprz. Oczywiście taką pastę możemy doprawić wg własnego uznania. Chłodzimy w lodówce. Po wyjęciu posypujemy koperkiem lub szczypiorkiem.