poniedziałek, 27 lutego 2017

PASTA JAJECZNA Z SZYNKĄ I OGÓRKIEM KONSERWOWYM

Z pastami do chleba to już tak jest, że w sumie cokolwiek się nie dorzuci, to i tak jest smacznie 😊 
Przynajmniej dla mnie - miłośniczki wszelakich smarowideł do pieczywa. Tym razem do mojej pasty wykorzystałam oprócz jajek, szynkę drobiową i "dosmaczyłam" pokrojonym drobno ogórkiem konserwowym oraz odrobiną chrzanu. 
Wyszło pysznie! 😋 
Nie podaję proporcji, bo są one uzależnione od tego jaką ilość pasty chcemy uzyskać. 



Użyłam:

  • jajek
  • szynki drobiowej
  • ogórków konserwowych
  • odrobiny chrzanu
  • trochę majonezu
  • soli
  • pieprzu
  • koperku

Wykonanie:

Szynkę drobno siekamy, wraz z ugotowanymi na twardo jajkami blendujemy. Dodajemy pokrojone ogórki konserwowe, chrzan, majonez, sól i pieprz. Oczywiście taką pastę możemy doprawić wg własnego uznania. Chłodzimy w lodówce. Po wyjęciu posypujemy koperkiem lub szczypiorkiem.