wtorek, 3 lutego 2015

PASTA Z TWAROGU, MAKRELI W POMIDORACH I OGÓRKA KONSERWOWEGO

Szybka, prosta, niskokaloryczna pasta do pieczywa. 
Dodatek makreli w pomidorach oraz ogórka konserwowego sprawia, że smakuje ona trochę inaczej niż ta,  zrobiona z wędzoną makrelą. 
Jest bardziej wyrazista i ostrzejsza w smaku. Ja uwielbiam wszelkie "mazidła" do chleba, więc i ta pasta bardzo mi smakuje :))




Składniki:

  • 250g twarogu
  • puszka makreli w pomidorach
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka ketchupu
  • sól
  • pieprz
Wykonanie: 


Twaróg mielimy, blendujemy lub dusimy widelcem. Dodajemy makrelę wraz z pomidorową zalewą. Cebulę i ogórki kroimy w drobną kostkę, dodajemy do pasty. Całość solimy i pieprzymy do smaku oraz dodajemy łyżkę ketchupu. Mieszamy, odstawiamy na 30 minut do lodówki.