wtorek, 11 listopada 2014

PALUCHY ZAPIEKANE Z MASŁEM CZOSNKOWYM, SZYNKĄ I SEREM

Domowy fast food :)) 
Kaloryczny (jak większość) ale nie sposób się oprzeć ... 
chrupiąca bułka-paluch, pachnąca delikatnie masłem czosnkowym, przełożona drobiową szynką i rozpływającym się serem ... 
Komu, komu? :)))



Składniki na 2 osoby:
  • 2 bułki typu paluch
  • łyżeczka masła czosnkowego (masło +przeciśnięty przez praskę czosnek)
  • kilka plasterków drobiowej wędliny
  • kilka plasterków sera żółtego


Wykonanie:

Bułkę nacinamy, nie przekrawając jej do końca. Smarujemy każde nacięcie masłem.Następnie wkładamy w nacięcia po plasterku sera i szynki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st i zapiekamy ok 12-15 minut aż ser się rozpuści. Zjadamy ciepłą.