piątek, 4 kwietnia 2014

OGÓRKOWA Z LANYMI KLUSKAMI

Jest na blogu już ogórkowa z ziemniakami,  jest z ryżem, a dziś kolejna odsłona tej pysznej i chyba lubianej przez wszystkich zupki : z lanymi kluskami :), ugotowana na drobiowych skrzydełkach. 
Gdybym miała ocenić, która jest Nr 1 - chyba bym nie umiała :) 
Mimo delikatnej zmiany smaku - wszystkie uwielbiam!

Przepis na zupę jest identyczny jak na OGÓRKOWĄ NA WĘDZONYCH ŻEBERKACH, z tą różnicą, że tym razem zupę gotowałam na skrzydełkach drobiowych i zamiast ziemniaków zrobiłam lane kluski.




Składniki na lane kluski:

  • 2 jajka
  • 4 łyżki mąki


Wykonanie:


Jajka rozbijamy do miseczki. Dodajemy 4 łyżki mąki.
Mieszamy do uzyskania w miarę gładkiej masy.
Jeśli będzie za gęsta dolewamy troszeczkę wody i mieszamy znów.
Masę wlewamy na gotującą się zupę. Delikatnie mieszamy.