środa, 19 marca 2014

POCHRZANIONA PASTA JAJECZNA

Zamieszczony na PASTĘ przepis jest od A do Z skopiowany z bloga MARGARYTKI - o czym informuję wszystkich bez bicia :)) 
Uwielbiam wszelkie kanapkowe pasty, a te z dodatkiem jajek w szczególności. Tak więc jak tylko Asia zamieściła przepis i piękne apetyczne zdjęcie - nie mogłam się oprzeć i już w tym samym dniu pasta była na kolację :) 
I jak mawiają: w prostocie tkwi siła :)
 Pochrzaniona pasta jajeczna jest pyszna, szybka do zrobienia i niskokaloryczna!



Potrzebujemy do niej tylko:

  • 4 jajek
  • łyżeczki dobrego chrzanu
  • łyżki jogurtu naturalnego
  • odrobiny pieprzu i soli
  • szczypiorku


Wykonanie:

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, najlepiej w zimnej wodzie. Dusimy widelcem, dodajemy chrzan, jogurt, sól i pieprz. Mieszamy, posypujemy szczypiorkiem i ... nakładamy na kanapki albo...  zjadamy bez chlebka :))