piątek, 14 marca 2014

PASTA MAKRELOWO-JAJECZNA

Też macie czasami taki dzień, że coś by się zjadło, ale ... właściwie na nic nie ma się ochoty? 
Szczególnie rano - brak apetytu doskwiera chyba większości z nas. 
Szybka pasta do kanapek będzie tutaj chyba wspaniałym rozwiązaniem i zastąpi nam tradycyjną bułkę z szynką lub serem 😎


Składniki:
  • 1 wędzona makrela
  • 2 ugotowane na twardo jajka
  • 1 łyżka majonezu
  • łyżeczka ostrej musztardy
  • koperek lub szczypiorek
  • pieprz czarny świeżo mielony
Wykonanie:
Jajka i obraną makrelę  wrzucamy do blendera i  miksujemy, do połączenia się składników. Oczywiście równie dobrze możemy jajka zetrzeć na tarce, a makrelę podusić widelcem. Dodajemy majonez, musztardę doprawiamy do smaku pieprzem (moim zdaniem sól jest zbędna, ponieważ słona jest makrela) i mieszamy całość. Chłodzimy w lodówce.