czwartek, 30 stycznia 2014

PIECZONA BIAŁA KIEŁBASA



Składniki:

  • 6 białych kiełbasek (surowa lub parzona)
  • 3 duże cebule
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
 Wykonanie: 

Naczynie żaroodporne  smarujemy olejem i układamy w nim  kiełbaski.Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę. Smażymy na małym ogniu, aż cebula stanie się szklista. Solimy, pieprzymy i dodajemy do niej majeranku. Na ułożone z naczyniu kiełbaski układamy podsmażoną cebulę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 185st ok 25 minut (jeśli mieliśmy kiełbasę wcześniej parzoną) lub 45 minut (jeśli nasza biała była surowa). Między kiełbaski możemy ułożyć dodatkowo cienkie plasterki boczku.