sobota, 13 grudnia 2014

PASTA Z TWAROGU I WĘDZONEJ MAKRELI

Uwielbiam wszelkie smarowidła do chleba. 
Najbardziej chyba te z dodatkiem jajka albo twarogu. 
Są nie tylko zdrowe ale i pyszne. Bo taka domowa pasta zawsze będzie o niebo lepsza od wszelkich sklepowych mazideł :))
Na blogu jest już kilka przepisów na pasty np: pochrzaniona pasta jajecznapasta makrelowo-jajecznapasta z tuńczyka czy tradycyjna pasta jajeczna a dziś zapraszam na pastę z twarogu i wędzonej makreli :)))




Składniki:

  • 1 wędzona makrela
  • 200g chudego twarogu
  • szalotka
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki ostrego ketchupu



Wykonanie:

Makrelę obieramy. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki mielimy, dusimy widelcem lub blendujemy w zależności od możliwości i upodobań. Dodajemy ketchup, sól i pieprz. Mieszamy. Chłodzimy w lodówce ok 1h, aby składniki przegryzły się wzajemnie.





4 komentarze:

  1. Robię podobną! Jest bardzo smaczna! :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Taka pasta kojarzy mi się z koloniami i obozami harcerskimi :) jednym słowem smak lat beztroskiej radości :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Sniadanko bylo pyszne.dziekuje Helenko.Ewa

    OdpowiedzUsuń