poniedziałek, 18 listopada 2013

SAŁATKA Z PIEROŻKAMI RAVIOLI

Bardzo lubię ravioli i mogę je spożywać pod wszelaka postacią.
Tym razem ravioli z mięsem i boczkiem wylądowały w mojej sałatce. Było mniej tradycyjnie, ale baaardzo smacznie. 



Składniki:
  • opakowanie pierożków ravioli (moje z mięsem i boczkiem)
  • 1 ogórek zielony
  • 150 g szynki drobiowej
  • 150 g sera żółtego
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • sól
  • pieprz
  • szczypiorek
  • trochę majonezu

Wykonanie:

Ravioli gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Studzimy. Ogórka obieramy, wydrążamy gniazdo nasienne, kroimy w kostkę. Ser, szynkę i paprykę kroimy na drobne paseczki. Kukurydzę odcedzamy z zalewy. W dużej misce łączmy wszystkie składniki, solimy, pieprzymy do smaku, dodajemy  majonez wg (ilość wg naszych upodobań smakowych) oraz szczypiorem. Dokładnie mieszamy i chłodzimy w lodówce co najmniej 2h.