poniedziałek, 21 października 2013

SAŁATKA SELEROWA

Jak już wspominałam lubię smak i zapach selera: naciowego, korzenia i tego konserwowego również. Poza tym sałatki z selerem konserwowym oprócz tego, że bardzo smaczne, to są jeszcze szybkie do zrobienia. 
Kiedy okaże się, że goście za progiem możemy szybko przygotować bardzo smaczną sałatkę.





Potrzebujemy:
  • mały słoik selera konserwowego
  • mały słoik selera z marchewką
  • łodygę selera naciowego
  • 1 czerwoną paprykę
  • szynkę - najlepiej drobiową
  • puszkę kukurydzy 400 g.
  • majonez
  • sól
  • pieprz
  • szczypiorek


Wykonanie:





Seler konserwowy i seler z marchewką odciskamy z nadmiaru zalewy, kroimy drobniej. Seler naciowy i paprykę kroimy w drobną kostkę. Szynkę kroimy w  paseczki. Całość lekko solimy, pieprzymy, dodajemy 2-3 łyżki majonezu. Mieszamy, dodajemy sporą ilość szczypiorku (lub koperku) i chłodzimy w lodówce.