środa, 3 kwietnia 2013

SMAŻONE PIECZARKI

Kotlet schabowy nieodzownie kojarzy mi się z ... pieczarkami, dlatego, że jak serwuje kotlet - serwuję tez jako dodatek smażone pieczarki :) 
Same w sobie nie maja one wielkich walorów smakowych, 
ale w połączeniu z chrupiącym kotlecikiem stanowią super połączenie :)


Składniki:

  • 25 dkg pieczarek
  • 1 cebula
  • poł czerwonej papryki
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
  • olej

Wykonanie:

Cebulę szatkujemy, podsmażamy na oleju. Pieczarki obieramy, kroimy w cienkie plasterki lub w kostkę dodajemy do cebuli, paprykę czerwoną (dodaję dla kontrastu kolorystycznego) i smażymy do miękkości warzyw. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, posypujemy obficie natką pietruszki.