Bardzo lubię zupę pomidorowo-paprykową, to taka ostrzejsza wersja pomidorówki z posmakiem papryki.
Można zmiksować zawartość zupki, jeśli ktoś lubi formę zupa-krem, ja jednak jak już kiedyś wspominałam lubię jak w zupie chrupią warzywka, więc zazwyczaj kroję je w mniejszą lub większą kostkę.
Zupa jest pożywna, a ugotowana na soku pomidorowym ma aksamitny ,słodko-ostry smak...
Polecam gorąco :-)
Polecam gorąco :-)
Składniki:
- mięso drobiowe (kilka udek,skrzydełek lub mały kurczak)
- 2 puszki pomidorów w sosie własnym
- kartonik soku pomidorowego 1l
- 1 czerwona papryka
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- ziele angielskie
- liść laurowy
- słodka papryka
- ostra papryka
- cebula
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek
- ryż (ok 3/4 szkl. w zależności od ilości naszej zupy)
Wykonanie:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz