poniedziałek, 6 maja 2013

SMAŻONE KLOPSIKI Z INDYKA

Składniki:

  • 400g mięsa z indyka
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 1 kajzerka
  • świeża bazylia
  • sól, pieprz
  • odrobina słodkiej papryki
  • olej do smażenia


Wykonanie:

Mięso z indyka mielimy razem z cebulą, przekładamy do miski.Dokładamy namoczoną wcześniej a teraz odciśniętą bułkę,posiekaną bazylię.Wbijamy jajko.Przyprawiamy solą,pieprzem,papryką.Wyrabiamy dokładnie, aby masa się połączyła.Formujemy niezbyt duże klopsiki.Smażymy z każdej strony na złoty kolor.



A poniżej cały obiadowy zestaw z młodymi ziemniaczkami, zasmażaną marchewką (przepis TUTAJ) i pieczarkami (przepis TUTAJ)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz